Válassza ki az országot/térséget, majd kattintson a tovább gombra!

Tájékoztatás a járványügyi helyzet szerinti biztonsági besorolásokról

A Konzuli Szolgálat ezúton hívja fel a külföldre utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Önök személyes döntése. Továbbá minden utazó saját maga felelős biztonságáról gondoskodni külföldi tartózkodása során. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy naprakész információkkal segítsék Önöket ezen döntések meghozatalában.Bővebben

Készüljön fel utazására!

A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai az utazásra vonatkozó döntés meghozatalában nyújtanak segítséget, ugyanakkor a külföldre utazás mindig egyéni felelősség és döntés.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utasbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazásunkat!

Az utolsó ellenőrzés dátuma: 2023. 09. 18.
Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, frissítésük folyamatos, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák. Bár képviseleteink mindent megtesznek, hogy naprakész információkat közöljenek, felelős és aktuális tájékoztatásért a megadott weboldalon, az ott szereplő hatóságnál érdeklődhetnek.

Vietnám két éves határzár után 2022. március 15-től korlátozás nélkül lehetővé tette a beutazást a külföldiek számára.

Az országba történő belépéshez oltás nem kötelező. A belépést követő 10 napon keresztül az utasoknak önmegfigyelést kell végezniük, és a tünetek jelentkezése esetén azonnal fel kell keresniük a legközelebbi egészségügyi intézményt.

Kérjük, hogy vízum- és egyéb beutazási kérdésekkel kapcsolatban minden esetben tájékozódjon a legközelebbi vietnámi külképviseleten (a budapesti vietnámi nagykövetség elérhetősége a lap alján található).

Normál útlevéllel rendelkező utasok online tudnak vízumot igényelni ezen a holnapon, amennyiben legfeljebb 30 napig szeretnének az országban tartózkodni. FONTOS! Kérjük, hogy minden esetben várják meg a bevándorlási hivatal visszajelzését a kérelem befogadásának és engedélyezésének visszaigazolásáról. A vízumot belépéskor tudják átvenni a reptereken.

FONTOS: A beutazással és az országon belüli közlekedéssel kapcsolatos aktuális utastájékoztató itt található: https://vietnam.travel/things-to-do/information-travellers-novel-coronavirus-vietnam

Egyéb hasznos információ:

Amennyiben a határátkelőhelyen az utasokon SARS-CoV-2 fertőzés tünetei jelentkeznek (láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, testfájdalmak, fáradtság, hidegrázás, ízérzékelés csökkenése vagy elvesztése, szaglás csökkenése vagy elvesztése, fejfájás, hasmenés, nehéz légzés, légúti fertőzés, stb.), azt haladéktalanul jelenteni kell a határátkelőhely illetékes egészségügyi hivatalnál.

Kérjük, hogy regisztráljon konzuli védelemre, és szükség esetén értesítse a hanoi Nagykövetséget vagy a Ho Si Minh-városi Főkonzulátust, mert a magyar állampolgárokkal szemben foganatosított esetleges karanténintézkedésekről a hatóságok nem adnak tájékoztatást.

Érdeklődjön a biztosítójánál, hogy mely költségeket fedezik, mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel módosulhatnak a szerződési feltételek. A külföldieknek ki kell fizetniük a koronavírussal kapcsolatos orvosi ellátást, a karanténban való elhelyezés és a tesztelés összes költségét.

Problémák az utazási irodával, légitársasággal? További információ az Utasjogok fejezetben található.

Ezen a honlapon található azoknak az egészségügyi intézményeknek a listája, amelyek a vietnámi Egészségügyi Minisztérium engedélyével rendelkeznek a COVID19 tesztek elvégzéséhez.

A vietnámi nemzetközi repterek hivatalos honlapja itt található.

Egészségügyi ellátás külföldön: http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon

A vietnámi járvány elleni védekezés, azaz az ún. 4K betartása (kötelező maszkhasználat, távolságtartás, gyakori kézmosás, tömeges rendezvények kerülése) az egész országban ajánlott.

A vietnámi nemzetközi repterek hivatalos honlapja itt található.

A vietnámi járványügyi hatóság honlapja itt található: https://vncdc.gov.vn/

A koronavírushoz kötődő hatósági intézkedésekkel a legfrissebb információt Magyarország Hanoi Nagykövetségének, illetve Ho Si Minh-városi Főkonzulátusának alábbi honlapjain talál:

A koronavírussal kapcsolatban az országon belül a 1900-9095 vagy a 1900-3228 telefonszámon tájékozódhat.

A vietnámi kormányzati, illetve egészségügyi minisztérium hivatalos honlapjai:

A Vietnámi Szocialista Köztársaság biztonsági besorolása a IV. biztonsági besorolási kategóriába tartozik.

Vietnám a dél kelet-ázsiai térség biztonságosnak számító országa, terroristacselekmények előfordulásának csekély a valószínűsége. A rendőri szervek intenzív közúti jelenléte komoly visszatartó erővel bír, a helyi nézeteltéréseket, lopásokat, közúti baleseteket jellemzően rövid idő alatt, helyszínen döntik el.

Közbiztonság

Vietnámban a közbiztonság összességében jó, Hanoiban és a turisták által kedvelt nagyobb városokban (Ho Si Minh-város, Đà Nẵng, Nha Trang és Huế) azonban gyakrabban fordulnak elő külföldi állampolgárok ellen elkövetett motoros rablások, lopások. Felhívjuk az utazók figyelmét arra, hogy útlevelüket, más személyes okmányaikat helyezzék biztonságba a szállodában. Ugyanez vonatkozik a nagyértékű telefonokra és más műszaki eszközökre is.

Tanácsos az útlevelet, vagy legalább annak személyi azonosító, valamint a vízumot tartalmazó oldalairól készített fénymásolatot állandóan magunknál tartani.

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

Magánútlevél:

Elvárt érvényessége:

Igen IGEN

Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját

Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!)

Elvárt érvényessége:

Igen IGEN

Az ideiglenes útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját

Személyi igazolvány:

Nem NEM

Ideiglenes személyi igazolvány:

Nem NEM

Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány:

Nem NEM

Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:

Nem NEM
úti okmányok

Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):

Nem NEM

Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az útlevél érvényességi idejére vonatkozó fent említett szabályt a délkelet-ázsiai térség valamennyi országa alkalmazza, így amennyiben körutazásra indul, annak tervezése során figyelembe szükséges venni valamennyi érinteni kívánt országba való be-, illetve kiutazást.

Kiskorúak beutazása:

A vietnámi idegenrendészeti hatóság tájékoztatása szerint ajánlott, hogy a törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek, illetve azok kísérői rendelkezzenek a vietnámi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a kiskorú törvényes képviselőjének beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, az utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő(k) adatait és saját kezű aláírását. A nyilatkozathoz szükséges csatolni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát, valamint a törvényes képviselők útleveleinek (adatoldal) másolatait. A nyilatkozatot angol és vietnámi nyelven célszerű elkészíteni.

Vízum:

Felhívjuk az utazók figyelmét arra, hogy normál, magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Vietnámba történő beutazásához a Vietnámi Szocialista Köztársaság illetékes hatósága által kiállított vízum szükséges, amely nem igényelhető beutazáskor, hanem előzetesen, az e célra rendszeresített online felületen, vagy személyesen az illetékes vietnámi konzuli hivatalban kell igényelni.Az e-vízum elbírálása jogszabály szerint három munkanap, ugyanakkor ez hosszabb időt is igénybe vehet, érvényessége 30 nap, ára 25 USD. FONTOS: az e-vízumra irányuló kérelem benyújtása nem jelenti a beutazás engedélyezését. Utazás megkezdése előtt minden esetben várja meg a vietnámi bevándorlási hivatal visszajelzését a vízumkérelem elbírálásával kapcsolatban. Amennyiben nem kap visszaigazoló emailt, vagy esetleg a kérelmezés során helytelen adatokat adott meg, írjon a contact@immigration.gov.vn emailcímre.

Ez alól csupán a Phú Quốc-szigetre történő beutazás jelent kivételt. A szigeten legfeljebb 30 napig engedélyezett a vízummentes tartózkodás. Az érkezés napján egy, az úti okmányban elhelyezett pecsét jelzi a 30 napos időszak kezdetét. Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy az említett vízummentesség csak abban az esetben érvényesíthető, ha Phú Quốc-szigeten kívül Vietnám más területeit nem érinti az utazás! Amennyiben az ország egyéb területét is meg kívánják látogatni, úgy a beutazás az alábbi általános szabályok szerint vízumköteles.

A Nemzetgyűlés jóváhagyta a külföldiek számára kiadott e-vízumok érvényességét 30 napról 90 napra, amely többszöri beutazási is feljogosítja a beutazó külföldi állampolgárt. Az új irányelv a vonatkozó törvény több cikkelyét módosító és kiegészítő jogszabály része, amelyet a törvényhozók június 24-én fogadtak el és 2023. augusztus 15-től lépett hatályba. 

(További információ a vietnámi külügyminisztérium oldalán is található.)

A Vietnámba szükséges vízum megszerzésének három formája:

 • előzetesen, online igényelt e-vízum, amelynek az igénylése ezen a linken lehetséges:
 • a Vietnámi Szocialista Köztársaság konzuli hivatalánál előzetesen személyesen kérelmezett és átvett vízum,
 • előzetesen online igényelt és érkezést követően átvett vízum (Visa on Arrival) – csak speciális célú vízumok esetén igényelhető ebben a formában, turistáknak nem.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben többször kívánnak belépni az országba – tehát például, ha átutaznak Kambodzsába, és azt követően visszatérnek Vietnámba – ne egyszeri, hanem kétszeri vagy többszöri belépésre jogosító vízumot igényeljenek.

Az e-vízummal rendelkező külföldiek által a be-illetve kiutazáshoz igénybe vehető határátkelőhelyek az alábbiak:

I. Légi határátkelőhelyek

 • Nội Bài Nemzetközi Repülőtér (Hanoi)
 • Tân Sơn Nhất Nemzetközi Repülőtér (Ho Si Minh-város)
 • Cam Ranh Nemzetközi Repülőtér
 • Đà Nẵng Nemzetközi Repülőtér
 • Cát Bi Nemzetközi Repülőtér
 • Cần Thơ Nemzetközi Repülőtér
 • Phú Quốc Nemzetközi Repülőtér (vízummentes beutazás 30 napra)
 • Phú Bài Nemzetközi Repülőtér

II. Közúti határátkelőhelyek

 • Móng Cái (Quảng Ninh) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Hữu Nghị (Lạng Sơn) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Lào Cai (Lào Cai) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Nậm Cắn (Nghệ An) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Cầu Treo (Hà Tĩnh) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Cha Lo (Quảng Bình) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Lao Bảo (Quảng Trị) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Bờ Y (Kon Tum) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Mộc Bài (Tây Ninh) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Xa Mát (Tây Ninh) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Tịnh Biên (An Giang) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Sông Tiền (An Giang) Nemzetközi Határátkelőhely
 • Hà Tiên (Kiên Giang) Nemzetközi Határátkelőhely

III. Tengeri határátkelőhelyek

 • Hòn Gai kikötő határátkelőhely (Quảng Ninh)
 • Hải Phòng kikötő határátkelőhely (Hải Phòng)
 • Nha Trang kikötő határátkelőhely (Khánh Hòa)
 • Đà Nẵng kikötő határátkelőhely (Đà Nẵng)
 • Quy Nhơn kikötő határátkelőhely (Bình Ðịnh)
 • Vũng Tàu kikötő határátkelőhely (Bà Rịa – Vũng Tàu)
 • Ho Si Minh-város kikötő határátkelőhely (Ho Si Minh-város)

Vízum igénylésére 30 napot meghaladó vietnámi tartózkodás esetén a Vietnámi Szocialista Köztársaság illetékes nagykövetségének Konzuli Hivatalában van lehetőség; Budapesten a 1146 Budapest, Thököly út 41. szám alatt (telefon: +36 1 342 5583, honlap: https://vnembassy-budapest.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx).

A Vietnámi Külügyminisztérium honlapján valamennyi, a beutazással, vízumokkal és tartózkodással kapcsolatos információ megtalálható angol, francia és német nyelven.

Útlevél elvesztése esetén haladéktalanul tegyenek bejelentést - erről jegyzőkönyvet kérve - a legközelebbi rendőrségen és lépjenek kapcsolatba Magyarország Hanoi Nagykövetségével vagy Ho Si Minh-városi Főkonzulátusával. A hazautazást lehetővé tévő új úti okmány kézhezvételét követően, a kilépő engedély/vízum megszerzése érdekében jelentkezni szükséges a helyi, vietnámi idegenrendészeti hatóságnál, ez kiutazáskor a reptéren nem igényelhető.

Házikedvencek beutazása:

Utazás előtt kérjük, konzultáljon állatorvosával.

További információ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján, illetve a Pettravel.com oldalon. A releváns vietnámi szabályokról információ az alábbi linken érhető el: www.ipata.org/useruploads/files/country_profiles/vietnam/Vietnam_Customs_Procedures_SEAL.pdf

A magyarországi szabályokról Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján tájékozódhat, a releváns vietnámi szabályok pedig itt találhatók.

Vám:

Felhívjuk az utazók figyelmét arra, hogy régiségek exportja illegális Vietnámból. Antiknak vagy annak tűnő tárgyak vásárláskor mindig kérjenek számlát és egy nyilatkozatot az eladótól a tárgyak országból való kivitelére vonatkozóan.

A Vietnámba vámmentesen bevihető termékekről szóló tájékoztató a vámhivatal hivatalos holnapján érhető el. A vietnámi vámhatóság honlapja itt, a magyar Nemzeti Adó-és Vámhivatal utastájékoztatója ezen a honlapon érhető el.

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

Pénznem: vietnámi dong (VND).

Időjárás: Az országon belül az időjárás az év során nagyon eltérő, az északi és a déli országrészeket más-más időjárás és eltérő csapadékmennyisség jellemzi. Az ország területén az egész év folyamán 20 és 35 fok között mozog a hőmérséklet. A páratartalom folyamatosan nagyon magas, néha meghaladhatja a 80%-ot is. A klíma északon szubtrópusi, délen trópusi. Közép-Vietnámban keveredik a két klímaövezet. A hegyekben, például Sa Pa-ban, gyakran egész évben hűvös az idő, néha még fagyok is előfordulhatnak. Az úgynevezett esős évszak március-áprilistól szeptemberig tart. Ebben az időszakban hullik le az évi csapadékmennyiség 80 százaléka, kb. 1500-2000 mm. A nyári hónapokra jellemzőek a tájfunok, amelyek súlyos pusztításokat, áradásokat okoznak, elsősorban az ország középső részén.

Javasoljuk az alábbi honlapok figyelemmel kísérését:

Amennyiben a helyi hatóságok tájékoztatása szerint az Ön tartózkodási helyén és idején tájfun érkezése várható, kérjük lépjen haladéktalanul kapcsolatba utazási irodájával, vagy az országban található valamelyik külképviselettel, és maradéktalanul tartsa be a helyi hatóságok rendelkezéseit.

Közlekedés: A közúti közlekedés mind a városokban, mind a lakott területeken kívül európai szemmel kaotikus. Külföldieknek gyalogosként, illetve járművezetőként tanácsos fokozott figyelemmel közlekedni.

A közúti infrastruktúra gyengeségeivel összefüggésben felhívjuk a figyelmet arra, hogy a veszélyes útszakaszokat gyakran nem jelzik előre, sok a beláthatatlan kereszteződés, továbbá a biztonságos közlekedést segítő táblák sok esetben hiányoznak.

A közúti balesetek kiemelkedő arányára tekintettel felhívjuk a figyelmet arra, hogy az önálló gépjárművezetés (ideértve a motorozást is) kellő helyismerettel nem rendelkezőknek még akkor sem tanácsos, ha egyébként rutinos vezetők. Felhívjuk továbbá a figyelmet arra is, hogy a forgalomban magyar vezetői engedéllyel nem, csak vietnámi vagy nemzetközi jogosítvánnyal lehet részt venni: a nemzetközi vezetői engedély kiváltására a kormányhivatalban van lehetőség.

A forgalomban történő gyalogos, kerékpáros illetve motoros részvétel esetén javasoljuk a folyamatos, minden irányban történő tájékozódás fenntartását! A turistáknak az első alkalmakkor kihívás lehet egy forgalmas úton történő biztonságos átkelés is. A bukósisak viselete kötelező, akkor is, ha motoros taxit veszünk igénybe.

Vietnám területére saját vagy bérelt gépjárművel (gépkocsi, terepjáró, motorkerékpár) beutazni előzetes engedély birtokában lehetséges. Ennek hiányában a határőrök a beléptetést megtagadják, az engedély beszerzésére a határállomáson nincs mód. A saját gépjárművel történő utazást tervező magyar állampolgárok indulás előtt legalább 2 hónappal Vietnám budapesti nagykövetsége Konzuli Osztályán tájékozódjanak a gépjármű engedély beszerzésének feltételeiről, az eljárás részleteiről (1146 Budapest, Thököly út 41, telefon: (1) 342 5583) honlap: https://vnembassy-budapest.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Vallási és viselkedési kultúra: A vietnámi vallást történelmileg a kelet-ázsiai vallások, a buddhizmus, a konfucianizmus és a taoizmus keveredése jellemzi, így jött létre a helyi vallás a „Tam Gião”, azaz a „hármas vallás". A „hármas vallás" mellett, a vietnámi életvitelt jelentősen befolyásolta az ősök tisztelete és egyfajta natív animizmus. A legtöbb vietnámi, tekintet nélkül a vallási felekezetre, továbbra is betartja az ősök tiszteletét, a legtöbb házban és irodában megtalálható az ősök emlékére állított oltár, hangsúlyozva a gyermeki kötelesség teljesítésének fontosságát.

A nemzetségi és családi kötelezettségek mellett az oktatás is mindig fontos szerepet játszott a vietnámi kultúrában.

Nem illik vietnámi (és általában ázsiai) ember fejét megérinteni, hiszen a fej a spiritualitás megnyilvánulása. Tárgyakat átadni (névjegykártyát, fizetésnél pénzt) a teljes tisztelet jeleként két kézzel illik. Egy ujjal emberre mutatni vagy irányt indikálni illetlenség. Nem illik csípőre tett vagy mellkas előtt keresztbe font karral beszélgetni.

Közegészség, egészségügyi helyzet: Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a vietnámi egészségügyi rendszer jelenlegi nehézségekkel küzd, az ellátás akadozik, a nem életmentő műtétek elhalasztásra kerülnek. 

Kérjük a fent leírtak figyelembe vételét Vietnámba történő utazásuk során. 

Továbbá felhívjuk a figyelmet a gyógyszerek, különösen antidepresszánsok Vietnámba való behozatalára vonatkozó szigorú szabályokra. Tanácsoljuk, hogy a gyógyszerek szedésére való egészségügyi igazolást, dokumentumot az utazó hozza magával!

A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén beszerezhető. Javasolt az ismert márkájú palackozott termékek fogyasztása.

Színvonalas egészségügyi ellátás korlátozottan, csak a nagyobb városokban hozzáférhető. A Hanoi, Ho Si Minh-város, továbbá Đà Nẵng, Nha Trang külföldi klinikák színvonalasak, a kezelések költsége magas, bankkártyával lehet fizetni.

Tömeges fertőző betegségek Vietnámban egyre ritkábban fordulnak elő. Különleges esetekben, pl. a déli országrészekben, a Mekong-deltában árvizek idején terjedhet a malária. Ugyanitt a Dengue-lázas esetek száma, köztük a halálos kimenetelű fertőzéseké is növekvő tendenciát mutat. A betegség ellen nincs védőoltás, megelőzése a szúnyogcsípés elleni védekezéssel (hosszú ruházat, szúnyogháló, rovarriasztók) lehetséges.

Dengue-lázas esetek száma növekvő tendenciát mutat. A betegség Ho Si Minh-városban és a déli tartományokban a leggyakoribb, de az ország bármelyik részében megjelenhet. Egész évben előfordul, de leginkább az évszakváltás körül és az esős évszakban jellemző, különösen júliustól vagy augusztustól novemberig (Ho Si Minh-városban akár januárig). A betegség ellen nincs védőoltás, megelőzése a szúnyogcsípés elleni védekezéssel (hosszú ruházat, szúnyogháló, rovarriasztók) lehetséges. Lázcsillapításra csak paracetamol tartalmú gyógyszereket szabad használni. FONTOS! Egyéb gyulladáscsökkentő gyógyszerek (acetilszalicilsav – Aspirin, metamizol – Analgin, ibuprofén), illetve antibiotikum a láz csökkentésére, illetve a betegség kezelésére NEM alkalmazható, mert az vérzést és acidózist okozhat. A láz megszűnése nem a felgyógyulás jele, a magas láz utáni időszak a betegség legveszélyesebb szakasza. A feltételezett dengue-lázra utaló tünetek észlelésekor mielőbb orvoshoz kell fordulni megfelelő kivizsgálás, diagnózis és kezelés céljából.

A tömegtájékoztatási eszközök időnként kolera vagy járványszerű hasmenéses megbetegedésekről adnak hírt. A kolerabaktérium ivóvízzel és fertőzött élelmiszerrel (leginkább kutyahúst, garnélarák-pépet, nyers fűszernövényeket és zöldségeket tartalmazó ételek) terjedhet, főzés-sütés során elpusztul. Utcai árusoktól vásárolt tisztított, nyers zöldséget, gyümölcsöt lehetőleg ne fogyasszunk. Felhívjuk a figyelmet a higiénés szabályok fokozott betartására!

A madárinfluenza vírus különösen a téli, náthás megbetegedések idején terjed. Kerüljék az élőállatpiacokat, baromfigazdaságokat és minden szabadon vagy ketrecben tartott madárral történő érintkezést.

Utazás előtt javasoljuk, hogy konzultáljon háziorvosával, védőoltások ügyében pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központtal.

Vietnámi kórházak tartományok szerint

Egyéb információ

Az eltűnt gyermekek felkutatására fenntartott közösségi segélyvonal: 116 000. Rendőrség: 117 vagy 118; Mentők: 119.

Vietnám Budapesti Nagykövetsége:
Cím: 1146 Budapest, Thököly út 41.

Honlap: https://vnembassy-budapest.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Telefon: +36 1 342 5583, +36 1 342 9922, +36 1 343 0963
Fax: 06-1/352-8798
E-mail: vp_budapest@yahoo.com; vp-budapest@mofa.gov.vn; consularhu@gmail.com