Válassza ki az országot/térséget, majd kattintson a tovább gombra!

Tájékoztatás a járványügyi helyzet szerinti biztonsági besorolásokról

A Konzuli Szolgálat ezúton hívja fel a külföldre utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Önök személyes döntése. Továbbá minden utazó saját maga felelős biztonságáról gondoskodni külföldi tartózkodása során. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy naprakész információkkal segítsék Önöket ezen döntések meghozatalában.Bővebben

Készüljön fel utazására!

A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai az utazásra vonatkozó döntés meghozatalában nyújtanak segítséget, ugyanakkor a külföldre utazás mindig egyéni felelősség és döntés.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utasbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazásunkat!

Szíria az utazási szerződésről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet  9.§ (1) és (2) bekezdésének hatálya alá tartozó terület, így az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium folyamatosan értékeli a biztonsági helyzetet. A Szíriai Arab Köztársaság területén jelenleg is több frontvonal mentén háborús konfliktus zajlik. Napi rendszerességgel kerül sor fegyveres összecsapásokra, merényletekre, légicsapásokra és terrorakciókra. Az évek óta tartó terror-ellenes műveletek ellenére az Iszlám Állam jelenlétének és erőszakos tevékenységének erősödése figyelhető meg. A katonai, politikai, gazdasági, társadalmi, humanitárius, illetve biztonsági és közbiztonsági helyzet alakulását változatlanul a tartósan negatív tendencia jellemzi.

A Szíria területén fennálló körülmények miatt az országba történő beutazás, annak területén a mozgás, tartózkodás továbbra is veszélyes és előre nem látható következményekkel járhat.

A Konzuli Szolgálat szükségesnek tartja megismételni korábbi figyelmeztetését, miszerint továbbra sem javasolja magyar állampolgárok beutazását.