Válassza ki az országot/térséget, majd kattintson a tovább gombra!

Monaco

Utolsó módosítás dátuma
2023.02.21.
Mai napon is érvényes
2023.06.04.
Biztonságos ország
Biztonságos ország
Biztonsági besorolás utolsó módosítása
Elérhető külképviseletek

Tájékoztatás a járványügyi helyzet szerinti biztonsági besorolásokról

A Konzuli Szolgálat ezúton hívja fel a külföldre utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Önök személyes döntése. Továbbá minden utazó saját maga felelős biztonságáról gondoskodni külföldi tartózkodása során. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy naprakész információkkal segítsék Önöket ezen döntések meghozatalában.Bővebben

Készüljön fel utazására!

A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai az utazásra vonatkozó döntés meghozatalában nyújtanak segítséget, ugyanakkor a külföldre utazás mindig egyéni felelősség és döntés.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utasbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazásunkat!

2023. 02. 21.
Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, frissítésük folyamatos, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák. 

Monaco eltörölt minden COVID-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozást. 

Az ország a III-as biztonsági besorolási kategóriába, azaz a biztonságos országok listáján található.

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban hivatalos magyar képviselet nincs. Az akkreditált magyar nagykövetség Párizsban (Franciaország) található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot a párizsi magyar Konzulátussal, a lyoni magyar Alkonzulátussal vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

Magánútlevél:
Elvárt érvényessége:
Igen IGEN
Az utazás utolsó napjáig.

Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!)

Elvárt érvényessége:

Igen IGEN

Az utazás utolsó napjáig. További információt az alábbi linken talál.

Személyi igazolvány: Elvárt érvényessége: Igen IGEN
Az utazás utolsó napjáig.
Ideiglenes személyi igazolvány: Nem NEM
Régi típusú (könyv formátumú) személyi igazolvány: Nem NEM
Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok: Nem NEM
úti okmányok
Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány): Nem NEM

Kiskorúak beutazása:

Ajánlott, hogy a törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a monacói belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, az utazás célját, időtartamát, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú előtt elegendő megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával.

Vízum:

Vízum turista célú beutazás esetén: (max 3 hónapig) NEM szükséges.

Hosszabb távú tartózkodás esetén: tartózkodási engedély szükséges, amit a Közbiztonsággal foglalkozó Igazgatóságon, helyben szükséges igényelni (Section des Résidents de la Direction de la Sûreté Publique, sise 4, rue Louis Notari en Principauté)

www.monte-carlo.mc/fr/informations-pratiques/conditions-sejour-monaco

http://service-public-particuliers.gouv.mc/Evenements-de-vie/Je-m-installe-a-Monaco

Házikedvencek beutazása:

Gyors tippek mielőtt útra kelne

További információt még a NÉBIH oldalán talál: https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok-utaztatasara-vonatkozo-tajekoztato, valamint az alábbi oldalon: www.pettravel.com/immigration/Monaco.cfm. Javasoljuk, hogy keresse fel állatorvosát is!

Vám:

Vámügyi szempontból az EU államokkal azonos kategóriába tartozik.

További információért tájékozódjon az alábbiak alatti monacói vámhivatalnál http://cloud.gouv.mc/webweb/Annuoff.nsf/(ListCh)/16AC33C322DC9C84C12567780031A149!OpenDocument 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

Gépjármű vezetés:

Monaco-ban a bejelentkezéstől számított egy évig fogadják el a magyar jogosítványt. Azt követően kötelező a magyar jogosítvány monacoi dokumentumra cserélése. Az alábbi honlapon letöltheti a formanyomtatványokat és tájékozódhat az eljárás menetéről:

Tilos!:

  • Közterületen tilos fürdőruhában és meztelen felsőtesttel közlekedni;
  • A koldulás tiltott;
  • Részegség közterületen pénzbírságot, ittas vezetés bírósági eljárást von maga után;
  • A kábítószer termesztés, előállítás, szerzés, tartás, az ország területére behozatal, kivitel bűntette öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hasznos hivatalos honlapok:

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Egyéb információ:

A munkavállalási célú tartózkodáshoz tájékozódjon az alábbi honlapon: www.monte-carlo.mc/fr/informations-pratiques/conditions-sejour-monaco