Válassza ki az országot/térséget, majd kattintson a tovább gombra!

Tájékoztatás a járványügyi helyzet szerinti biztonsági besorolásokról

A Konzuli Szolgálat ezúton hívja fel a külföldre utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Önök személyes döntése. Továbbá minden utazó saját maga felelős biztonságáról gondoskodni külföldi tartózkodása során. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy naprakész információkkal segítsék Önöket ezen döntések meghozatalában.Bővebben

Készüljön fel utazására!

A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai az utazásra vonatkozó döntés meghozatalában nyújtanak segítséget, ugyanakkor a külföldre utazás mindig egyéni felelősség és döntés.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utas-, baleset- és poggyászbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre!

Az utolsó ellenőrzés dátuma: 2022. 09. 19.
A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák.

1) Magyarország megfontolásra javasolja az utazást a világjárvány miatt! 

Hasznos információt az uniós digitális Covid-igazolványról itt olvashat: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hu

a. Be lehet-e utazni az országba? Igen.

Lettország a beutazókat két kategóriába sorolja:

 • COVID-19 elleni vakcinával teljeskörűen beoltottak és a koronavírus fertőzésen átesettek/felgyógyultak, valamint 
 • az ebbe a két kategóriába nem eső, „más” személyek. 

Az országok biztonsági besorolása szerinti kategóriák: alacsony kockázatú - az elmúlt 14 nap összesített előfordulás nem haladhatja meg a 75 esetet 100 000 lakosra nézve -  (zöld), magas kockázatú (sárga), és különösen magas kockázatú (piros) országok, illetve az osztályozás része, hogy az adott állam az EU/EGT tagállam vagy egyéb jogszabályban meghatározott állam, vagy azon kívüli harmadik ország. Magyarország  2021. október 15-én a sárga (magas kockázatú) beutazási kategóriába került. Április 1-től az Európai Unióból, az Európai Gazdasági Térség országaiból, valamint a Svájcból és Egyesült Királyságból Lettországba utazóknak nem kötelező az oltási vagy gyógyultsági igazolvány felmutatása, illetve a tesztkötelezettség is megszűnik, tehát a Magyarországról érkezőknek 2022. április 1-től nem szükséges sem teszt, sem pedig oltási/gyógyultsági igazolás a belépéshez. 

Azoknak a korábbiakban fel nem sorolt harmadik országból érkezőknek, akik nem rendelkeznek oltási igazolással és/vagy nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy 180 napnál nem régebben átestek a Covid-19 betegségen a Lettországba történő belépés előtt 72 óránál nem régebbi Negatív PCR COVID-teszt eredmény, vagy legfeljebb 48 órás antigén teszt bemutatása szükséges. A törvény szerint a teszt eredményét angol nyelven vagy a kiindulási ország nyelvén kell bemutatni, de elsősorban az angol nyelvű eredmény meglétét javasoljuk. Ez alól kivételt képeznek a 12 év alatti gyermekek, Ukrajna azon állampolgárai és családtagjaik, akik az Oroszország általi katonai invázióval közvetlen vagy közvetett összefüggésben hagyják el Ukrajnát és a tranzitálók, valamint a szállítmányozók és utasszállítást végző személyzet. 

Az országok besorolását rendszeresen felülvizsgálják. Kérjük utazás előtt ellenőrizze Magyarország, illetve a kiindulási országok kockázati besorolását: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 (az oldal lett nyelvű, de az oldal közepén angol nyelven megtalálható az aktuális lista: „List of countries and recommendations for travellers”)

Teljes körűen beoltottnak az számít Lettországban, akit az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), vagy azonos szintű szabályzó hatóság, vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elismert  oltóanyaggal a használati utasítás szerint beoltottak, és a záró oltás után eltelt 15 nap (jelenleg elismert oltási típusok: AstraZeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, Sinopharm, Sinovac és Nuvaxovid), valamint ezt a digitális igazolvánnyal tudja bizonyítani. Figyelem: a Szputnyik V Lettországban nem elfogadott, azonban ha a harmadik oltás valamely, a korábban felsorolt elfogadott oltásokkal történt, a belépés tesztkötelezettség nélkül engedélyezett. 

A COVID-19 betegségből felgyógyultnak az számít, akinek az első pozitív COVID-19 teszt eredménye óta legalább 11 nap, de nem több mint 180 nap telt el. S ezt a digitális igazolvánnyal tudja bizonyítani.

A védőoltás vagy a Covid fertőzésből történő gyógyulás tényét csak az EU-ban, az EGT-országokban, Svájcban, Ukrajnában, Törökországban és Észak-Macedóniában kiállított, interoperábilis (intelligens eszközön tárolt elektronikus formátumú, vagy papírra nyomtatott) digitális EU-tanúsítvánnyal vagy az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Ausztráliában, Izraelben, Új-Zélandon és Kanadában kiadott oltási vagy gyógyulási igazolással lehet bizonyítani. Oltottságot igazoló magyar védettségi igazolvány nem elfogadott. 

Az EU-s védettségi igazolvány érvényességét a második oltást követő 9 hónapban határozták meg a kétdózisú, 5 hónapban a Johnson&Johnson egyadagos védőoltás esetében. Ennek alapján teljesen beoltott személynek számít:

 • megkapta a harmadik, emlékeztető oltást
 • ha legfeljebb 150 nap, vagy hozzávetőlegesen 5 hónap telt el a Johnson&Johnson vakcina beadása óta
 • ha legfeljebb 270 nap, vagy hozzávetőlegesen 9 hónap telt el a második vakcina beadása óta (EMA, vagy azonos szintű szabályozó hatóság, vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elismert  oltóanyaggal, tehát a Szputnyik V nem elfogadott).

Akik a fent említett alapoltásokkal rendelkeznek és átestek a betegségen, vagy a harmadik (vagy J&J és második) oltást is megkapták, egyelőre időkorlát nélkül használhatják az oltási igazolványukat, csakúgy, mint a kiskorúak.

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy 2021. július 12-től, az orosz és belorusz közúti  határátkelőhelyekre külön, szigorított szabályok kerültek meghatározásra, amelyek a szállítmányozókra is vonatkoznak. 

A beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tájékozódhat bővebben: https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19

b. Kell-e teszt? Bizonyos esetekben igen.

Az Európai Unióból, az Európai Gazdasági Térség országaiból, valamint a Svájcból és Egyesült Királyságból érkezők számára nem kell teszt.

Az egyéb országok esetében a teszt szükségessége függ az oltottságtól/átesettségtől és a kiindulási országtól. A különböző eseteket az alábbi linken található tájékoztató részletesen magyarázza.

A kivételek közül kiemeljük az alábbiakat: 12 év alatti gyermekek, a közlekedési társaságok alkalmazottai és személyzete, olyan átutazók, akik nem hagyják el a repülőtér tranzitját (de ott 24 óránál tovább nem tartózkodnak), valamint a diplomáciai testület képviselőit.

A kivételek teljes listája megtekinthető a kormányrendelet V. fejezetében: https://likumi.lv/ta/en/en/id/315304-epidemiological-safety-measures-for-the-containment-of-the-spread-of-covid-19-infection

Pozitív teszteredménnyel nem lehet átutazni Lettországon!  

c. Kell-e regisztrálni? Nem.

d. Oltottsággal járó kedvezmények: Van.

Harmadik országból való beutazásnál a beoltottaknak és a COVID-19-ből felgyógyultaknak nem kell PCR- tesztet felmutatniuk. 

e. Oltatlanokra / nem elfogadott vakcinával oltottakra vonatkozó szabályok:

A fentebb leírtaknak megfelelően csak a nem EU-s, EGT országokból, Svájcból vagy Nagy-Britanniából érkezőkre vonatkozik a tesztkötelezettség.

f. Karanténkötelezettség: Nincs.

Önizoláció kötelezettsége akkor áll fenn, ha a beutazó 14 napon belül más kiemelten magas (piros) kockázatú országban tartózkodott, ld. a https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 oldalon („List of countries and recommendations for travelers”). Jelenleg nincs kiemelten magas kockázatú ország a listán, így nincs karanténkötelezettség.

Összhangban a Konzuli Szolgálat általános tájékoztatásával, mely a külföldre utazást a jelenlegi járványhelyzetben nem javasolja, illetve, mivel a járványügyi intézkedések alól a konzuli tisztviselő semmilyen módon nem tud enyhítést vagy felmentést eszközölni, a Konzuli Szolgálat e kérdésben további tájékoztatást nem ad, az illetékes hatóság döntéseit az előzőek szerint nem értelmezi. Kérjük a megadott linken szereplő hatósághoz fordulni további kérdéseivel: https://www.spkc.gov.lv/lv/kontakti 

g. Üzleti célú beutazás feltétele: 

Megegyezik az általános beutazási szabályokkal („a” pont szerint) 

h. Tranzitálási szabályok: 

Az átutazás feltételei megegyeznek az országba történő belépéssel (lásd fentebb írtakat: beoltottak/felgyógyultak, illetve „mások”). Az átutazókra vonatkozó áthaladási szabályozás alól kivételt képeznek a következők: 

 • a nemzetközi utasszállítókkal utazó utas 48 órán belül, 
 • a szállítási szolgáltató alkalmaztatottja, cargo vagy műszaki repülőgép személyzetének tagja 72 órán belül haladhat át a regisztrációt követően, míg
 • a hajók és repülőgépek személyzetének, valamint tengerészeknek (akiknek oda kell érni vagy vissza kell térnie a hajóhoz) nincs időkorlátozás az áthaladásra, 
 • a repülővel Lettország területén tranzitáló utazó, amennyiben nem hagyja el a repülőtér ellenőrzött részét és nem tölt 24 óránál többet ott, és amennyiben a tranzitálásra szóló repülőjegyét be tudja mutatni. 

i. A célország beutazási feltételei alóli mentesség: 

Az Európai Unióból, az Európai Gazdasági Térség országaiból, valamint a Svájcból és Egyesült Királyságból érkezők szabadon utazhatnak be. Az egyéb országokból érkező beoltottak és a koronavírus fertőzésen átesettek (s ezt igazolni tudók) szintén korlátozás nélkül beutazhatnak. 

j. Egyéb hasznos infó:

Légi összeköttetés: Jelenleg Magyarország és Lettország között október 30-tól heti három alkalommal a Ryanair légitársaság üzemeltet közvetlen járatot, továbbá más légitársaságok által üzemeltetett járatokkal, átszállással lehet utazni. A Rigai Nemzetközi Repülőtér (RIX) honlapja.

Belső közlekedési lehetőségek: Országon belül buszjárattal és vonattal is lehet közlekedni. Az elérhető közlekedési eszközökről mindig érdemes az utazás előtt közvetlenül tájékozódni az alábbi linkeken:

Vasút: https://www.pv.lv/en/; https://www.1188.lv/en/transport/trains

Busz: https://www.autoosta.lv/?lang=en; https://www.1188.lv/en/transport/buses

Hajók/kompok: https://ferrytickets.lv/en/; https://www.tallink.lv/lv/rig-hel

Lettországból jelenleg nem jár a komp Stockholm és Helsinki felé sem.

Hasznos honlapok:

Hasznos telefonszámok:

 • 24 órás COVID-19 segélyhívó Lettországon beül: 8345;
 • Betegség Megelőzési és Ellenőrzési Központ (pl. önizolációval kapcsolatos szabályok): +371 67387661;
 • Állami Határőrség (határátlépési kérdésekben): +371 67075616;
 • Belügyminisztérium: +371 67219111.

Problémák az utazási irodával, légitársasággal? További információ az Utasjogok fejezetben található.

2) Kiutazás az országból: Nincs korlátozva.

3) Helyi járványügyi szabályok:

A járványügyi korlátozások bevezetéséről szóló kormányrendelet új módosítása értelmében, valamint az esetszámok jelentős csökkenése miatt, nem kötelező maszkot viselni zárt közösségi helységekben, illetve a tömegközlekedésen sem. Kivételt képeznek az egészségügyi intézmények és az idősotthonok, ahol továbbra is előírás a maszkviselés. 

3) Beutazás Magyarországra:

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek 

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/ oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu címen. 

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu címen. 

Lettország a III-as biztonsági kategóriában van. Mindazonáltal kérjük, körültekintően utazzanak a járvány idején. 

Terrorizmus, terrorista cselekmények: Jelenleg a legalacsonyabb, kék szintű terrorfenyegetettség van érvényben, azaz alacsony a terrorveszély, ami az általános hétköznapokra jellemző helyzetre utal, különösebb veszély nélkül.

Utazás, közlekedés biztonsága: Lettországban a közlekedés általában biztonságos, de az országutak egyes szakaszainak állapota és az autópályák hiánya miatt fokozott figyelemmel kell vezetni. Különösen Riga vonzáskörzetében nagy a balesetveszély.

Bűnözés, leggyakoribb, külföldi állampolgárokat is érintő bűncselekmények: A városi közbiztonság jó, ugyanakkor Riga turisták által látogatott részein előfordulnak zsebtolvajlások. Alapvető és ésszerű óvatosság ajánlott! Az éjszakai szórakozóhelyeken szintén ajánlott a fokozott figyelem annak érdekében, hogy a turista ne váljon lopás, csalás áldozatává. A város egyes kerületeit (pl. Maskavas városrész) és a parkokat sötétedés után magányos turistáknak nem ajánljuk.

Vészhívó telefonszám: 112; a turistarendőrség száma: (+371) 67181818. Ha bajba keveredne és segítségre lenne szüksége (vészhelyzetben), hívja a lett Külügyminisztérium Konzuli Főosztályának 24 órás ügyeleti telefonszámát: +371 26 33 77 11, vagy a nagykövetség bajba jutott magyar állampolgárok számára hívható ügyeleti számát: 06 80 36 80 36.

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Az Európai Unió polgárainak és családtagjainak Lettországba történő belépéséről

Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

Magánútlevél:

Elvárt érvényessége:

Igen IGEN

Az utazás utolsó napjáig.

Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!)

Igen IGEN
(csak hazatérésre)

Az utazás utolsó napjáig. További információt az alábbi oldalon talál.

Személyi igazolvány: Elvárt érvényessége:

Igen IGEN
Az utazás utolsó napjáig.

Ideiglenes személyi igazolvány:

Nem NEM

Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány:

Nem NEM

Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:

Nem NEM
úti okmányok

Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):

Nem NEM

Kiskorúak beutazása:

Bár a lett jogszabályok nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni.

A kiskorúaknak is érvényes úti-okmánnyal (útlevél vagy személyi igazolvány) kell rendelkezniük.

Vízum:

Vízum turista célú beutazás esetén: NEM szükséges.

Házikedvencek beutazása:

További információért kérjük forduljon állatorvosához, illetve kattintson az alábbi linkekre:

Vám:

További információt itt talál: https://www.vid.gov.lv/en/customs

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

Pénznem: Euró (EUR)

Időjárás:

Nyáron hűvösebb az időjárás a Magyarországinál, de a tenger és a tavak egyaránt alkalmasak fürdőzésre. A közlekedés szempontjából fontos kiemelni, hogy az őszi időszaktól egészen kora tavaszig sokkal korábban sötétedik be az országban, ezért ajánlatos az utazásokat ennek figyelembevételével megtervezni. A tél hosszan tartó és hideg.

Közlekedés:

Érvényes magyar vezetői engedéllyel lehet vezetni Lettországban. Személygépkocsi bérlése esetén a magyar vezetői engedélyt elfogadják.

Ha a Magyarországon regisztrált személygépkocsit Lettország területén nem a tulajdonosa vezeti, nincs szükség a tulajdonos írásbeli meghatalmazására, elegendő, ha a gépkocsit vezető személy rendelkezik a gépjármű forgalmi engedélyével.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy külföldön regisztrált személygépkocsi (így a Magyarországon regisztrált is) használata esetén, ha a tulajdonos Lettországban állandó/bejelentett lakcímmel rendelkezik, a gépkocsi használatáért díjat kell fizetni: 10 EUR/nap, 250 EUR/ 1 hónap, 600 EUR/6 hónap vagy 1000 EUR /1 év.

A gépkocsikat érintő egyéb kérdés esetén további információ megtalálható a lett Közlekedésbiztonsági Igazgatóság honlapján: https://www.csdd.lv/en.

Az utak állapota átlagos. A sebességhatárok városban 50 km/óra, főúton 90 km/óra. A tompított fényszóró használata nappal is kötelező. December 1. és március 1. között kötelező a téli gumi használata, a szöges gumi használata május 1. és október 1. között tilos, máskor megengedett. Ügyeljenek arra, hogy a közutak viszonylag szélesek, azokat általában leállósávok övezik, így a személy- és tehergépkocsi vezetők gyakran három/négysávos útként használják azokat. Lehúzódáskor azonban figyelni kell közben arra is, hogy az út mentén gyakran közlekednek gyalogosok, biciklisek. Többed-rendű utak esetében hirtelen elfogyhat az aszfaltozás, s csak kavicsos vagy földúton lehet tovább közlekedni.

A lakott területen a gépkocsivezetők nem kifejezetten előzékenyek a gyalogosokkal, így amennyiben gyalog közlekednek, erre legyenek figyelemmel. Ugyanakkor az is bármikor előfordulhat, hogy a magyar vezető számára váratlan módon lép valaki a gépjármű elé a zebrán. Kötelező megállni, és átengedni a gyalogost! A magyar KRESZ-től eltérően a zöld nyíl (balra vagy jobbra) közlekedési lámpa nem jelent feltétlen elsőbbséget, az un. „telezöld” szabályait célszerű alkalmazni ebben az esetben is.

Amennyiben baleset történik, a helyzet tisztázása érdekében javasoljuk, hogy hívjanak rendőrt.

A közúti rendőri ellenőrzések gyakoriak, számos helyen van automata sebességmérő. A vezető alkoholos befolyásoltságának ellenőrzése gyakori. Ügyeljenek arra, hogy helyszíni bírságot csak számla, illetve megfelelő rendőrségi bizonylat ellenében, a szabálysértés tényéről meggyőződve teljesítsenek.

A 3 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek útdíj kötelesek. Online fizetési lehetőség és részletes információ az alábbi honlapon érhető el. Kérjük, hogy elindulás előtt a táblázatot ellenőrizzék. A lett hatóságok a külföldi rendszámú tehergépjárműveket útdíj meg nem fizetése esetében pénzbírsággal sújtják!

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben:

A lett hatóságok a magyar állampolgárokhoz ügyintézésük során tisztességesen viszonyulnak, hátrányos megkülönböztetésről nincs tudomásunk. A közös nyelv ismeretének hiánya – mindkét részről – okozhat ideiglenes problémákat, illetve eredményezheti az ügyintézés időtartamának elhúzódását. Felhívjuk a figyelmet, hogy helyben a hivatalos lett mellett, az angol és az orosz a leggyakrabban használt nyelv.

Az eltűnt gyermekek felkutatására fenntartott 116 000-ás közösségi segélyvonal:

Az Európai Unió valamennyi tagországában egységes segélyhívó szám működik az Európai Uniós tagországokban eltűnt gyermekek felkutatására. A gyermeküket kereső szülők az alábbi egységes európai segélyvonalon keresztül kérhetnek segítséget, tanácsot: 116 000. A szám Magyarországon is hívható: Kék-vonal www.kek-vonal.hu/index.php/hu.

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Lettországban az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az Európai Unióban uralkodó általános szabályoknak és követelményeknek.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya kizárólag a sürgősségi betegellátásra vonatkozik. A baleset és betegbiztosítás magyarországi megkötése javasolt.

Fontos telefonszámok:

Mentők: 113

Gyermekorvos ügyelet: Gyermekkórház, Torņakalna novietne 24/7, cím: Vienības gatve 45, Rīga, LV-1004, telefonszám: +371 80708866, valamint Gaiļezera novietne, cím: Juglas iela 20, Rīga, LV-1079, telefonszám: +371 80708866.

A +371 66 016 001 telefonszámon a lakosság konzultálhat egyszerű megbetegedések esetén, este 17.00 és reggel 08.00 között, illetve munkaszüneti napokon.

24 órán át elérhető kórházak országszerte:

Pauls Stradiņš Clinical University Hospital, Pilsoņu iela 13, Rīga; Rīga East University Hospital, Gaiļezers Clinic, Hipokrāta iela 2, Rīga; Daugavpils Regional Hospital, Vasarnīcu iela 20, Daugavpils; Liepāja Regional Hospital, Slimnīcas iela 25, Liepāja; Northern Kurzeme Regional Hospital , Inženieru iela 60, Ventspils; Vidzeme Hospital, Jumaras iela 195, Valmiera; Jelgava City Hospital, Brīvības bulvāris 6, Jelgava.

Az orvosi ellátás megfelelő színvonalú, a rendelőkben vizitdíjat kell fizetni, de az egyes vizsgálatokért külön díjat számítanak fel, amely rendelőnként is eltérő lehet. Előfordulhat, hogy a Lettországban állandó tartózkodással nem rendelkező személyektől emelt díjas költségtérítést kérnek. Az egészségügyi ellátás után térítendő díjat a helyszínen kell megfizetni.

Egyéb tájékoztatásért keresse fel Lettországban, Rigában található külképviseletünk honlapját