Online adatlap konzuli védelemhez

Akár rövidebb időre utazik külföldre, akár életvitelszerűen tartózkodik egy másik országban, javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre és töltse ki az online regisztrációs adatlapot. Ha regisztrál konzuli védelemre, elérhetőségeinek birtokában gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben külföldön bajba kerül. Továbbá a regisztráció során megadott adatok elősegítik a kapcsolatfelvételt Önnel, ha a Konzuli Szolgálat válsághelyzetet hirdetett ki abban a célországban, ahová konzuli védelemre regisztrált.

Regisztrálni közvetlenül a Konzinfo Utazom mobil alkalmazásból is tud, illetve az applikációból vészhelyzeti üzenetet fogadhat. Utazása során tájékozódjon a folyamatosan frissülő utazási tanácsokról és egyéb hasznos tudnivalókról. Az alkalmazást itt: Android | Apple tudja letölteni!

A regisztráció ingyenes, és csak pár percet vesz igénybe. A regisztrációval létrehozott felhasználói profilt következő utazásának bejelentésekor is használhatja.

Ismertesse útitervét rokonával vagy ismerősével (lehetőség szerint ugyanazzal a személlyel, akit kontaktszemélyként megjelölt a regisztráció során), és adja meg számára elérhetőségét. Tartsa magánál a hazai hozzátartozók, ismerősök, valamint a célország szerinti magyar külképviselet elérhetőségeit.
Javasoljuk, utazása előtt tájékozódjon a Konzuli Szolgálat által összeállított, az adott országra vonatkozó utazási tanácsokról és az utazás előtti teendőkről.

 

Regisztráljon most!