A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzinfo Utazom mobil alkalmazása

Megújul a Konzinfo Utazom mobil alkalmazás

Tájékoztatjuk, hogy a Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil applikációja megújul. Kérjük, a régi Konzinfo Utazom applikációt szíveskedjen törölni, mert annak tartalma a továbbiakban nem frissül. Az új alkalmazás kiadása folyamatban van, a megjelenéssel kapcsolatban kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat. 

design elem
Konzinfo Utazom 

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának alkalmazása okostelefonokra, amelynek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat az utazás előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el az utazókat, és vészhelyzetben azonnali figyelmeztetést, gyors elérést biztosítson.

Célunk, hogy könnyen hozzáférhető, naprakész tájékoztatásunkkal elősegítsük a külföldre utazó magyar állampolgárok felkészültségét, megerősítsük biztonságérzetüket. 

A Konzinfo Utazom segítségével felhasználóbarát, megbízható és átfogó utazási tanácsokat, valamint konzuli információt kaphatnak megközelítőleg 200 különböző országról, közvetlenül a telefonjukra. 

design elem
Hogyan működik? 

A felhasználó tetszőlegesen kiválaszthatja az úti cél szerinti országot, ahol minden jelentős biztonsággal kapcsolatos frissítést megtalál. Letöltés után az összes tartalom offline állapotban elérhető. 

A Konzinfo Utazom felhasználói azonnal hozzáférhetnek konzulátusaink globális hálózatához, és akár telefonjuk névjegyzékéhez egyszerűen hozzáadhatják a kívánt külképviselet elérhetőségét. 

A Konzinfo Utazom közel 200 ország biztonsági besorolását tartja nyilván, mely információt ad arról, mennyire tartjuk biztonságosnak a térséget, ezzel segítve az utazókat, hogy úti céljuk kiválasztásában tájékozott, felelős döntést hozzanak. 

Biztonsági besorolások színei

design elem
Regisztráljon konzuli védelemre! 

További hasznos információ a biztonsági besorolásokról 

Online adatlap konzuli védelemre

Az applikáció segítségével bármely célállomásra utazó állampolgár regisztrálhat konzuli védelemre a legközelebbi külképviseletünknél. Az így létrejött nyilvántartás alapján váratlan válsághelyzet  például természeti katasztrófa vagy polgári zavargások  esetén az adott külképviselet azonnal kapcsolatba léphet az állampolgárokkal, biztosíthatja őket arról, hogy biztonságban vannak, aktuális hírekkel láthatja el őket, és szükség esetén segítséget nyújthat nekik. 

 

design elem
Mit találhat még? 

A biztonsági besorolások mellett részletes tájékoztatást nyújtunk a beutazási feltételekről, vízumkövetelményekről, a helyi egészségügyi tudnivalókról, fontosabb törvényekről és szokásokról, valamint egyéb hasznos kérdésekről. 

A Tudnivalók gyakorlati útmutatókat tartalmaz, melyek hasznosak lehetnek az utazás megtervezéséhez, illetve abban az esetben, ha külföldön bajba kerül.  

Az utazási teendők listája olyan alapvető dolgok felsorolása, amely segít az utazóknak abban, hogy jól felkészüljenek az utazásukra. 

Töltse le az alkalmazást!

Android | Apple

Adatvédelmi tájékoztató a Konzinfo Utazom alkalmazáshoz