A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzinfo Utazom mobil alkalmazása

Megújult a Konzuli Szolgálat mobil alkalmazása

A Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil alkalmazása a magyar állampolgárok biztonságos és felelős külföldi utazását segíti utazási és konzuli információkkal. Az alkalmazásban egyszerűen elérhetők az úticélra vonatkozó, naprakész utazási tanácsok, a magyar külképviseletek elérhetőségei, valamint a Konzuli Szolgálat kiemelt hírei. Hasznos tudnivalók olvashatók a konzuli segítségnyújtásról, arról, hogy mi a teendő, ha a felhasználó külföldön bajba kerül. A mobil alkalmazásból közvetlenül lehetséges konzuli védelemre regisztrálni, és ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, a felhasználó mobil eszközén vészhelyzeti üzeneteket tud fogadni. 

design elem
Konzinfo Utazom 

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának mobil alkalmazása, amelynek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat utazásuk előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el az utazókat, és vészhelyzetben azonnali figyelmeztetést, gyors kapcsolatfelvételt biztosítson.

Az alkalmazásban könnyen hozzáférhető, naprakész tájékoztatással kívánjuk a külföldre utazó magyar állampolgárok biztonságos utazását elősegíteni.
A Konzinfo Utazom segítségével felhasználóbarát, megbízható és átfogó utazási tanácsokat, valamint konzuli információt kaphatnak megközelítőleg 200 különböző országról, közvetlenül mobileszközükre.  

design elem
Hogyan működik? 

Az alkalmazás offline üzemmódban is használható, azonban a konzuli regisztráció elküldéséhez és a vészhelyzeti funkciók működéséhez, valamint a naprakész utazási tanácsok és a folyamatosan frissülő tájékoztatók eléréséhez aktív internet kapcsolat szükséges.

A felhasználó kiválaszthatja az úti célt, ahol elérheti a legfrissebb utazási tanácsokat és tájékozódhat a célország aktuális biztonsági helyzetéről. 

A felhasználó azonnal hozzáférhet konzulátusaink globális elérhetőségéhez, és szükség esetén egyszerűen felveheti a kapcsolatot külképviseletünkkel. 

Biztonsági besorolások színei

További hasznos információ a biztonsági besorolásokról 

design elem
Regisztráljon konzuli védelemre! 

Online adatlap konzuli védelemre

Az applikációban közvetlenül tud regisztrálni konzuli védelemre. Ha regisztrál, gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben külföldön bajba kerül. A regisztráció során megadott adatok elősegítik a kapcsolatfelvételt, például válsághelyzet esetén az illetékes külképviselet azonnal kapcsolatba léphet az állampolgárokkal, biztosíthatja őket arról, hogy biztonságban vannak, aktuális hírekkel láthatja el őket, és szükség esetén segítséget nyújthat részükre.  


Ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, vészhelyzeti üzenetet küldünk, melyet push üzenetként is fogadhat mobil eszközén. Lehetősége van helyzetéről visszajelezni a Konzuli Szolgálat részére (Segítséget kérek / Biztonságban vagyok gombokkal), így szükség esetén gyorsabban kaphat konzuli segítséget. A vészhelyzeti értesítések a válsághelyzet lezárultáig eltárolásra kerülnek, így aktív válsághelyzet alatt bármikor elérhetőek.

design elem
Mit találhat még? 

Az utazási teendők listája segíti az utazási felkészülést, egyszerűen ellenőrizheti, hogy minden szükséges előkészületet megtett-e utazása előtt.

A célország utazási tanácsai menüpontunkban részletes tájékoztatást nyújtunk a beutazási feltételekről, vízumkövetelményekről, a helyi egészségügyi tudnivalókról, a fontosabb törvényekről és szokásokról, valamint egyéb hasznos kérdésekről. 

Az alkalmazásban további hasznos tudnivalók érhetők el az utazás megszervezéséhez és tájékoztató olvasható a konzuli segítségnyújtásról. Bajban külföldön oldalunkon tájékozódhat a felhasználó arról, mi a teendő, ha  külföldön bajba kerül pl. ha úti okmányát ellopták vagy mi a teendője vészhelyzet esetén. 

A Konzuli Szolgálat kiemelt híreit is elérheti az alkalmazásban és a fiatal generáció felelős és biztonságos utazásának elősegítésére hasznos tudnivalók olvashatók a Junior oldalon.

Utazzon biztonságosan a Konzinfo Utazom mobil applikációval!

Töltse le itt!

Android | Apple

Adatvédelmi tájékoztató a Konzinfo Utazom alkalmazáshoz

Tekintse meg az alkalmazást ismertető kisfilmünket is!

Panopto