Kanada
2023. szeptember 12.

Kanadába utazók figyelmébe!

Tájékoztatás a kanadai erdőtüzekről

A Konzuli Szolgálat ismét felhívja a Kanadába utazó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy országszerte továbbra is jelentős erdőtüzek pusztítanak. 2023. augusztus 18-án British Columbia tartományban szükségállapotot hirdettek, mely szeptember 14-ig van érvényben. Az ország keleti és nyugati részén egyaránt pusztító tüzek füstje akár ezer kilométert utazva egészségkárosító veszélyt jelent a nagyobb településeken is, a magas szállópor koncentráció miatt. A tűzesetekkel kapcsolatos legfrissebb evakuációs információkért az emergencyinfobc.ca linken tájékozódhatnak.

A levegő minőségromlása szédülést, rosszullétet, fulladást idézhet elő, különösen légzőszervi megbetegedésben szenvedők számára, továbbá hosszú távon is egészségi problémát okozhat.

Javasoljuk, hogy a tüzekkel közvetlenül érintett területekre lehetőség szerint ne utazzanak és kövessék a kanadai hatóságok légszennyezettségi adatait, továbbá tartsák be azok esetleges korlátozó javaslatait (maszkviselés, kültéri tevékenységek kerülése).

Aktív tűzesetek (szeptember 11-ei állapot szerint)

 

Tovább az utazási tanácsokra