Izrael
2023. április 07.

Izraelbe utazók figyelmébe!

Javasoljuk, hogy az Izraelbe utazók fokozott elővigyázatossággal látogassanak el Jeruzsálembe.

Javasoljuk, hogy az Izraelbe utazók fokozott elővigyázatossággal látogassanak el Jeruzsálembe, kiemelt figyelemmel követve a helyi híreket. Különösen a város keleti részein, de az óváros környékén is zavargásokra, illetve összecsapásokra kerülhet sor. Emellett kockázatosak lehetnek a biztonsági átkelő pontok („check-point”), valamint a megszállt területek nagyvárosai. A Gázával határos területeken, az északi országrészben, valamint a Golán-fennsík térségében szintén gyorsan változhat a biztonsági helyzet. A fenti, kiemelt biztonsági kockázattal járó területek mellett ugyanakkor terrorcselekmények továbbra is előfordulhatnak az ország bármely pontján.

Az izraeli Hátországvédelmi Parancsnokság tanácsai megtalálhatóak honlapjukon: https://www.oref.org.il/SIP_STORAGE/files/3/3253.pdf | A fájl az alábbi linken érhető el.

Az Izraelbe utazóknak és az ott tartózkodó magyar állampolgároknak továbbra is javasoljuk, hogy kövessék figyelemmel a sajtóhíreket, tartsák be a helyi hatóságok biztonsági előírásait és a kiutazást megelőzően regisztráljanak konzuli védelemre.