Kép a hírhez
2021. november 25.

Etiópiában 2021. november 2-án országos szükségállapotot hirdettek

Kijárási tilalom és útlezárások bevezetésére kerülhet sor rövid figyelmeztetéssel vagy anélkül.

A nyilvános gyűléseket és tüntetéseket betiltották. A személyi igazolvány és úti okmányok nélküli mozgást korlátozzák. Kijárási tilalom és útlezárások bevezetésére kerülhet sor rövid figyelmeztetéssel vagy anélkül.

Valószínűleg fokozott biztonsági jelenlétre kell számítani. Az utazóknak és az országban tartózkodó honfitársainknak azt tanácsoljuk, hogy szorosan kövessék figyelemmel a helyi híreket és a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait. Kerüljék a nem alapvető fontosságú mozgásokat, különösen sötétedés után. Mindig legyen náluk útlevelük másolata, és kerüljék el a nagyobb gyűléseket, tüntetéseket. 

Ha jelenleg Etiópiában tartózkodik, kérjük, mihamarabb hagyja el az országot, amíg ez kereskedelmi járatokkal lehetséges.

A polgárháborús helyzet miatt a Konzuli Szolgálat semmilyen utazást nem javasol Etiópia területére. Amennyiben bárki úgy dönt, hogy a Konzuli Szolgálat felhívása ellenére az országba utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a Konzuli Szolgálat nem tudja garantálni a segítségnyújtást!

 

Tovább az utazási tanácsokra