COVID-19

Járványügyi intézkedések, amik utazási korlátozásokkal járhatnak

A vírus ismételt felbukkanása, terjedése előre nem meghatározható, így a külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat.

Tovább

Konzinfo Utazom

MobilApp

A Konzuli Szolgálatról

Magyarország a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok részére a Konzuli Szolgálat útján biztosít konzuli védelmet a vonatkozó jogszabályokban [2001. évi XLVI. törvény17/2001. (XI. 15.) KÜM rendelet] foglalt rendelkezések szerint. A konzuli védelem formáját, módját és terjedelmét az igény megalapozottságának, az igénylő rászorultságának és az adott külföldi állam viszonyainak mérlegelésével a konzul határozza meg.

A bajba jutott magyar állampolgár konzuli védelmét soron kívüli intézkedést igénylő esetben bármely uniós tagállam képviselete ellátja abban a külföldi államban, ahol nincs elérhető távolságban magyar képviselet.

 

Tovább

147Külképviselet247Konzul760783Konzuli ügy (2022)

Bajban külföldön

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Budapesten működő Konzuli Szolgálata zöld számon hívható a hét minden napján, éjjel-nappal (7/24 órában) tájékoztatási ügyekben, külföldi bajba kerülés, segélyhívás esetén. A konzuli tisztviselők a világ 145 országában segítik a magyar állampolgárokat bajba jutás esetén. Konzuljaink felveszik Önnel és családjával, hozzátartozójával a kapcsolatot, ha vészhelyzetbe kerül – legyen az természeti katasztrófa, polgári zavargás vagy bármilyen, az ott tartózkodás során vagy az utazás közben felmerült egyéb probléma. Kérjük, olvassa el tájékoztatóinkat!

Hasznos tudnivalók

Kapcsolat

Konzuli Szolgálat, Budapest

Cím: 1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Telefon: 458-1000
Fax: 201-7323

Konzuli és Állampolgársági Főosztály
kizárólag hivatali szerveknek:

konz@mfa.gov.hu

Konzuli tájékoztatás
kizárólag magánszemélyeknek:

taj.konz@mfa.gov.hu

24/7 Tájékoztatási ügyelet (zöld szám):
06 80 36 80 36

Nagy Imre tér 4.

Lépjen velünk kapcsolatba! - Konzuli Szolgálat Budapesten


A beérkezett e-mail megkereséseket munkaidőben (H-CS: 08.00-16:30; P: 08.00-14.00) folyamatosan dolgozzuk fel. Kérjük, mielőtt elküldi üzenetét, tekintse át honlapunkat, amely rendszeresen frissített tájékoztatást kínál a konzuli szolgáltatások által lefedett területek tekintetében.

AMENNYIBEN AZ ÖN ÁLTAL KÉRT INFORMÁCIÓ SZEREPEL HONLAPUNKON, VAGY KÍVÜL ESIK A KONZULI SZOLGÁLAT ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN, ÜZENETÉRE NEM KÜLDÜNK KÜLÖN VÁLASZT, EGYÉB ESETEKBEN MEGKERESÉSÉT ÖT MUNKANAPON BELÜL MEGVÁLASZOLJUK.