COVID-19

Járványügyi intézkedések, amik utazási korlátozásokkal járhatnak

A vírus ismételt felbukkanása, terjedése előre nem meghatározható, így a külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat.

Tovább

Konzinfo Utazom

MobilApp

A Konzuli Szolgálatról

Magyarország a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok részére a Konzuli Szolgálat útján biztosít konzuli védelmet a vonatkozó jogszabályokban [2001. évi XLVI. törvény17/2001. (XI. 15.) KÜM rendelet] foglalt rendelkezések szerint. A konzuli védelem formáját, módját és terjedelmét az igény megalapozottságának, az igénylő rászorultságának és az adott külföldi állam viszonyainak mérlegelésével a konzul határozza meg.

A bajba jutott magyar állampolgár konzuli védelmét soron kívüli intézkedést igénylő esetben bármely uniós tagállam képviselete ellátja abban a külföldi államban, ahol nincs elérhető távolságban magyar képviselet.

 

Tovább

147Külképviselet247Konzul760783Konzuli ügy (2022)

Bajban külföldön

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Budapesten működő Konzuli Szolgálata zöld számon hívható a hét minden napján, éjjel-nappal (7/24 órában) tájékoztatási ügyekben, külföldi bajba kerülés, segélyhívás esetén. A konzuli tisztviselők a világ 145 országában segítik a magyar állampolgárokat bajba jutás esetén. Konzuljaink felveszik Önnel és családjával, hozzátartozójával a kapcsolatot, ha vészhelyzetbe kerül – legyen az természeti katasztrófa, polgári zavargás vagy bármilyen, az ott tartózkodás során vagy az utazás közben felmerült egyéb probléma. Kérjük, olvassa el tájékoztatóinkat!

Hasznos tudnivalók

Hírek

Kapcsolat

Konzuli Szolgálat, Budapest

Cím: 1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Telefon: 458-1000
Fax: 201-7323

Konzuli és Állampolgársági Főosztály
kizárólag hivatali szerveknek:

konz@mfa.gov.hu

Konzuli tájékoztatás
kizárólag magánszemélyeknek:

taj.konz@mfa.gov.hu

24/7 Tájékoztatási ügyelet (zöld szám):
06 80 36 80 36

Nagy Imre tér 4.

Lépjen velünk kapcsolatba! - Konzuli Szolgálat Budapesten


A beérkezett e-mail megkereséseket munkaidőben (H-CS: 08.00-16:30; P: 08.00-14.00) folyamatosan dolgozzuk fel. Kérjük, mielőtt elküldi üzenetét, tekintse át honlapunkat, amely rendszeresen frissített tájékoztatást kínál a konzuli szolgáltatások által lefedett területek tekintetében.

AMENNYIBEN AZ ÖN ÁLTAL KÉRT INFORMÁCIÓ SZEREPEL HONLAPUNKON, VAGY KÍVÜL ESIK A KONZULI SZOLGÁLAT ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN, ÜZENETÉRE NEM KÜLDÜNK KÜLÖN VÁLASZT, EGYÉB ESETEKBEN MEGKERESÉSÉT ÖT MUNKANAPON BELÜL MEGVÁLASZOLJUK.